Наш историк обяви какво трябва да предприеме България спрямо Република Северна

...
Наш историк обяви какво трябва да предприеме България спрямо Република Северна
Коментари Харесай

Историк: Не е вярно, че България не може да поставя повече условия на РСМ

Наш историк разгласи какво би трябвало да предприеме България по отношение на Република Северна Македония. 

Звучи необичайно определението в резолюцията на немския парламент, в която се споделя, че РСМ е модел за мултиетническа толерантност. Би трябвало да са не запомнили, че има българи там. Подобна благосклонност не е добър знак. Тя е гласувана от три лявоцентристки партии. Не е правилно, че България не може да слага повече условия към РСМ.

Това сподели в предаването " Офанзива " по Нова нюз съпредседателят на Историческата комисия на България и РСМ и някогашен посланик проф. Ангел Димитров.

Той напомни, че за половин година втори български активист е атакуван в РСМ.

" Физическата експанзия е явен знак за средата, в която е допустимо да се случват сходни неща. Езикът на омразата и отрицателните настройки не са нещо ново. Това е метод, който има зад тила си десетилетия, пропагандната машина работи на цялостни обороти. След сключване на Договора за добросъседство те се ускориха ", съобщи той, написа novini.bg. 

Според него истината е, че в основата на моделираното отношение към България стои визията за доктрината на македонизма като недостижим абстрактен паметник.

" Неговото ядро е интерпретацията на предишното. Това изяснява неврозата на македонците от интензивността на локалните българи. Те са опровергаване на налаганата теза за окончателната дебългаризация на РСМ ", разяснява историкът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР